Dat wordt nooit wat.

nov 30, 2020 | Gedrag

Als ik bij cliënten kom hoor ik nog al wel eens dat er al eens iemand langs is geweest voor het gedrag van de hond. Op zich niets bijzonders. Dat er in veel van die gevallen letterlijk is gezegd: Dat wordt nooit wat. Daar schrik ik van!
Vooral bij honden uit het Buitenland wordt dit vaak gezegd. Erg verdrietig en zo niet waar!
Lieve lieve hondeneigenaar, Laat nooit vertellen dat het nooit iets kan worden met jou hond! Je hebt hulp ingeschakeld, dat is al een hele grote stap. Als er zoiets tegen je gezegd word zoek dan verder naar een professional die je wel goed kan helpen.
Het ligt niet aan je hond of aan jou! <3

En dan: Lieve collega, Ik neem aan/hoop dat we dit werk allemaal doen om het welzijn van honden te verbeteren. Een uitspraak als: Dat wordt nooit wat is niet helpend! Nu niet en nooit niet! Het doet de hond en de eigenaar enorm te kort. Daarnaast zorgt het voor een enorme deuk bij de eigenaar en is het ronduit beledigend en onbeschoft om zoiets over iemands dierbaarste bezit te zeggen.
Natuurlijk kan het dat een casus niet je expertise is. Hoe mooi is het dan dat er collega’s zijn die deze casus wel vol vuur op willen pakken en er voor willen en kunnen gaan. Onze collega’s zijn geen concurrenten, samen kunnen we het welzijn van ALLE honden verbeteren. Dat kan je niet alleen en dat hoef je niet alleen!
Ken je krachten maar weet ook wanneer een casus niet aan jou besteed is. Dit is geen teken van zwakte maar juist heel sterk. Stuur door naar iemand waarvan je weet dat die gene de hond en eigenaar kan helpen. Ze zullen je dankbaar zijn!
Leer je collega’s kennen, het is heel fijn om een goed netwerk te hebben van collega’s met een zelfde visie waarin je kunt sparren en waar je naar door kunt sturen 🙂
Met een uitspraak als: Dat wordt nooit wat Gooi je je eigen glazen in en ook die van de hond en de eigenaar. Eeuwig zonde!
Heb je vaak het idee dat je achter de feiten aan loopt? Kijk dan voor bijscholing. Iedere hondenprof die zichzelf serieus neemt schoolt zich regelmatig bij omdat inzichten nou eenmaal veranderen.

Kirsten van Gaalen-Jeelof
Honden-Coaching Be There

Recente blogposts

Je hond welzijnsgericht opvoeden.

Je hond welzijnsgericht opvoeden.

Als je voor een welzijnsgerichte omgang kiest dan komen daar automatisch adviezen en oordelen van anderen bij kijken. Je hond welzijnsgericht opvoeden is namelijk anders dan hoe het merendeel van de mensen het doet. Daardoor val je op. Op deze manier omgaan met je...

Slopen bij de hond afleren.

Slopen bij de hond afleren.

Het staat er zo leuk he, slopen bij de hond afleren. Het is alleen veel complexer dan dat. Laten we eens duiken in de wereld van de slopende hond. Want waarom slopen honden? Puppy's en pubers, de wereld is een grote speeltuin.Een puppy of een puber wil alles...

Nagels knippen van angstige hond

Nagels knippen van angstige hond

Pas geleden stelde ik de vraag waar jullie tegen aan lopen bij vacht & gedrag, en het antwoord wat ik het meest kreeg was: hoe de nagels knippen van een angstige hond. Veel honden zijn bang tijdens het nagels knippen en soms hun begeleiders ook. Soms omdat de hond...