Dat wordt nooit wat.

Nov 30, 2020 | Gedrag

Als ik bij cli├źnten kom hoor ik nog al wel eens dat er al eens iemand langs is geweest voor het gedrag van de hond. Op zich niets bijzonders. Dat er in veel van die gevallen letterlijk is gezegd: Dat wordt nooit wat. Daar schrik ik van!
Vooral bij honden uit het Buitenland wordt dit vaak gezegd. Erg verdrietig en zo niet waar!
Lieve lieve hondeneigenaar, Laat nooit vertellen dat het nooit iets kan worden met jou hond! Je hebt hulp ingeschakeld, dat is al een hele grote stap. Als er zoiets tegen je gezegd word zoek dan verder naar een professional die je wel goed kan helpen.
Het ligt niet aan je hond of aan jou! <3

En dan: Lieve collega, Ik neem aan/hoop dat we dit werk allemaal doen om het welzijn van honden te verbeteren. Een uitspraak als: Dat wordt nooit wat is niet helpend! Nu niet en nooit niet! Het doet de hond en de eigenaar enorm te kort. Daarnaast zorgt het voor een enorme deuk bij de eigenaar en is het ronduit beledigend en onbeschoft om zoiets over iemands dierbaarste bezit te zeggen.
Natuurlijk kan het dat een casus niet je expertise is. Hoe mooi is het dan dat er collega’s zijn die deze casus wel vol vuur op willen pakken en er voor willen en kunnen gaan. Onze collega’s zijn geen concurrenten, samen kunnen we het welzijn van ALLE honden verbeteren. Dat kan je niet alleen en dat hoef je niet alleen!
Ken je krachten maar weet ook wanneer een casus niet aan jou besteed is. Dit is geen teken van zwakte maar juist heel sterk. Stuur door naar iemand waarvan je weet dat die gene de hond en eigenaar kan helpen. Ze zullen je dankbaar zijn!
Leer je collega’s kennen, het is heel fijn om een goed netwerk te hebben van collega’s met een zelfde visie waarin je kunt sparren en waar je naar door kunt sturen ­čÖé
Met een uitspraak als: Dat wordt nooit wat Gooi je je eigen glazen in en ook die van de hond en de eigenaar. Eeuwig zonde!
Heb je vaak het idee dat je achter de feiten aan loopt? Kijk dan voor bijscholing. Iedere hondenprof die zichzelf serieus neemt schoolt zich regelmatig bij omdat inzichten nou eenmaal veranderen.

Kirsten van Gaalen-Jeelof
Honden-Coaching Be There

Recente blogposts

Met je hond samen leven vanuit je intuïtie.

Met je hond samen leven vanuit je intuïtie.

Soms lijkt ons gevoel heel ver weg te staan. We worden bijna doodgegooid met informatie. En toch grijp ik steeds vaker terug op mijn intu├»tie en vraag ik dat ook van mijn klanten. Als ik de vraag krijg wat moet ik doen als? Stel ik steeds vaker de vraag terug: ...

De hond die zich afsluit.

De hond die zich afsluit.

De hond die met de eigenaar er bij geen seconde stil kan staan maar als deze weg is beweegt hij zowat niet meer. Hou er rekening mee dat honden met de eigenaar er bij heel vervelend kunnen zijn. Daarom hebben we ze er liever niet bij. Begrijpelijk als je het zo...

Hoe zoek je een goede trimsalon

Hoe zoek je een goede trimsalon

Je hond is je dierbaarste bezit, althans daar ga ik vanuit ­čÖé Het is logisch dat je hem niet zomaar ergens achterlaat. Toch wordt dit vaak nog wel verwacht. Ik krijg regelmatig de vraag je hoe je een goede trimsalon vind. Wat voor de een goed is hoeft voor de ander...